I am Shaheera. They, my friends, called me Eewa, Cheewa, Wayne & vampire too. 19. I am weird. Im a girl with braces.
You can find me on facebook/twitter
at @eerawayne. Insta: shaheewa

Kenangan of January.

"Rindunya nak tengok dia berbaju melayu"

Selamat pulang kepada aku. Setelah 3 minggu terperap dalam asrama, naik jeruk kepala aku, akhirnya keluar jua aku dari situ ha. Tapi malam nak kemas kemas balik rumah, terasa sangat malas. Nak je taknak balik, duduk je situ. Malas. Balik rumah sama je.

Okay okay. Aku nak jugak cerita macam mana keadaan dekat asrama. Harituh. Masa pendaftaran. Sampai sampai nampak Moon. Jumpa dia terus tanya dia dapat dorm mana. Dia kata dapat SF5. So aku ajak dia teman aku tengok aku dapat dorm mana. Check punya check. Aku dapat SF5 juga. Yang tak boleh blah sama jugak dengan Alya. Fcuk gila. Haha happy tak terhingga. Yang paling tak boleh blah, ada satu malam tuh form 5 kena pergi dewan. Dia sebut nama sorang sorang untuk pastikan kami semua masuk dalam dorm yang betul. Warden yang handle kes aku dulu ada sekali. Blabla. Sampai dekat dorm aku. Dia sebut nama Moon dulu, then alya, selepas tuh baru aku. Warden tuh dah senyum sinis. Dia cakap dekat warden yang lagi satu macam mana kitorang dapat satu dorm. Haha blabla dorang kata dorm akan diromabak balik. Macam babi gila lah kan jeles aku,Alya and Moon satu dorm leteww. Watlek.

Next week tuh kemasukan junior. Senior lelaki paling suka lah kan. Awek awek baru nak masuk. Haha dulu selalu sakit hati dengan senior, sekarang selalu sakit hati dengan junior. Junior lagak macam senior otai dari senior susah lah jugak kan. Apa boleh buat. Kau lek je junior tahun depan gerenti kau dapat junior lagi teruk dari kau. Ops. Ramai tak puas hati dengan junior. Sebab apa? Tak sampai seminggu, dah dating, bawak phone,langsi cam kimak. Kitorang tahun lepas pun tak teruk cam korang semua. Hormat gak lah dengan senior. Korang? Taik. Minggu pertama malam jumaat, junior kena sampuk. Bapaklah. Aku yang handle budak pertama kena sampuk tuh. Seram gila. Aku ingatkan dorang nak buat drama ke ape. Sekali betul betul. Lols. Blablablah benda tuh berakhir pada pkul 12 malam. 2 jam jugak lah menjaga bebudak yang kena sampuk tuh. Degil gila benda tuh nak keluar dari badan bebudak tuh oh. Ee esok tuh jadi lagi. Argh. Yang tak boleh blah pasal junior tahun ni kan, banyak sangat muka sama macam senior tahun lepas. Muka kak fz ade, kak opie pun dan lain lain. Btw, junior kelas ATF semua hensem hensem. Sereh weh.

Ohyeah. Aku masuk bola tampar. Pagi and petang kena practise. So thats mean aku tak masuk kelas pagi, lepas rehat baru aku masuk kelas. Petang pulak, panas terik tuh lah berlatih. Hitam aku. Serious. Tapi alhamdullilah dapat number 2 in MSSD. The kelakar moment bila the girls sorak for guys time guys punya game. Yelah kitorang sorak macam ni. "SEMENTA is HOT-TO-GO. H-O-T-T-O-G-O. AUUMMMMM." Yang time aum tuh kitorang buat macam harimau nak cakar lah dekat pihak lawan. Then dorang aum balik. Everytime guys punya game, kitorang sorak centu. Sampai lah ade pihak pihak menganjing kitorang. Tapi lagu tuh comel kan. HAHA.

Haha teacher BI aku masih tak puas hati dengan aku. Macam ni. Aku kan tak masuk kelas, sebab bola tampar. Dia tanya dekat classmate aku mana Eera. Dorang cakap lah eera bola tampar. Boleh dia cakap " Bola tampar, bola tampar. Kenapa tak suruh dia tampar diri dia sendiri?" Siot kan? Sedang kan bukan aku sorang je bola tampar. Ayu pun bola tampar. Tapi dia tak cakap pulak macam tuh dekat ayu. Nampak sngat dia tak puas hati dengan aku tuh. Haiyoo. Stupid. Thats why lah time aku masuk kelas dia. Dia selalu tak pandang aku. Berdendam lagi dengan aku rupanya. Sakit hati sangat la tuh kena sound dengan mama aku. Padan dengan muka kamu.

Homeworks? Banyak sangat untuk cuti ni. Sangat. Thanks teacher. Dengan assingment lagi nak kena siap kan. Ohyeah aku ni baru je lepas tukar color braces. Aku amek color turqoise :) Braces aku tercabut actually cause makan ganas sangat. Haha. Aku ingat 2 je yang tercabut, sekali sekali ha amek kau 4 yang tercabut. Pasal tuh gigi aku serabut semacam je. Sekarang sebaik dah lah lawa sikit dah. Hahah.

Soalan selalu ditujukan kepada aku untuk bulan ini " Tak sakit ke pakai benda tu kat gigi?" Ramai sangat tanya. Junior pun tanya. Aku layan je. Haha yang tak boleh blah ade junior cakap dekat pa'ah. "Akak siapa kakak yang pakai braces tuh?" Pa'ah >" Oh kak eera" Junior tuh cakap." Comel lah bila dia senyum " Wuahaha sayang lah aku dekat junior yang puji aku tuh. Sep sikit haha.

Ni sahaja nak bercerita setakat ni. Bersambung....................... ;)