I am Shaheera. They, my friends, called me Eewa, Cheewa, Wayne & vampire too. 19. I am weird. Im a girl with braces.
You can find me on facebook/twitter
at @eerawayne. Insta: shaheewa

MENCURI


ADA PENCURI DEKAT ASRAMA !

Cam siot takde kerja lain je si pencuri ni nak buat. Mencurriii je tahu. Ee malu lah mencuri ni. Month ago, aku kehilangan baju dan jeans aku. Sumpah aku cakap aku dah redha pasal benda tuh. Sedih memang sedih yelah baju yang hilang tuh baju fav aku kan. Tapi aku redha je lah. Dalam hati aku dah "Pencuri kau nak sangat mencuri baju jeans aku tuh curi jelah. Penat aku nak fikir" then tetiba last week lah kan. Budak SF4 nak angkat satu rak ni. Angkat angkat punya angkat dorang terjumpa satu beg. Dorang buka terjumpa baju dan jeans aku semua. Dorang gila babi terkejut. Dorang panggil aku. Aku nampak. Demi Allah terkejut gila aku. Punyalah dah tak fikir dah pasal baju jeans tuh semua. Boleh dorang jumpa. Alhamdullilah. Kesian pencuri tuh nak impian dia nak mencuri baju aku tuh tak kesampaian. Nampak sangat dah pencuri dia siapa.

Budak budak SF4 and SF5 dah selalu sangat hilang duit. Kalau sikit takpe ni rm50 selalu. Yang pelik budak aras bawah iaitu Sf1 and Sf2 takpenah nak hilang apeape. Nampak sangat dah pencuri dia siapa. Aku pun penah hilang duit. RM50. Dah lah ahri nak balik rumah. Boleh pulak hilang duit. Tak berperikemanusiaan lah pencuri ni.

Aini pulak boleh hilang handbag dia. Handbag pun ada jugak orang nak mencuri. haih. Pelik pelik si pencuri ni nak curi.

Kitorang semua tak sangka ada jugak nak curi bebarang dan duit kami. Yeelah yang ada semua dekat situ, semua kawan sama kawan. Tak perfikir pun ada diantara kitorang ni sanggup nak curi duit kawan sendiri. Dah ibarat kawan makan kawan dah ni. Cuba lah fikir sikit kita nak SPM dah. Ni nak mencuri lagi. Tak fikir ke? Kesian kat bebudak yang hilang duit ni. Dorang nak bayar duit kelas, duit buku lagi. Tengok tengok hilang. Perit weh. Berhenti lah mencuri. Fikir sikit kalau kau dekat tempat kitorang. Bukan kitorang taktahu siapa yang mencuri tuh. The whole SF tahu. Berhenti lah. Sebab sepandai-pandai tupai melompat akhirnya akan jatuh ke tanah jua. Cuba lah bayangkan kalau kantoi. Tak malu ke? Mesti kena pulau nya. Malu kalau form 4 tahu. Idok gitu? Berhenti berhenti lah.

Akhir kata. "Nampak sangat dah pencuri dia siapa"