I am Shaheera. They, my friends, called me Eewa, Cheewa, Wayne & vampire too. 19. I am weird. Im a girl with braces.
You can find me on facebook/twitter
at @eerawayne. Insta: shaheewa

Hey there

Long time no updating this blog. Berdebu. Im a planner. Ive got no times. But yeah, my final exam ended few days ago, now ive lots of times!

So, Assalammualaikum pembaca, si stalker & sewaktu.

The best feelings ever when theres no more projects to do. Now, i just need to wait for my portfolio's day. This 17/10
Argh im fxcking scared okay! Portfolio ni macam orang dari luar datang and seeing our projects. Duhh, sumpah project aku cincai! Argh whatever, langgar je.

Sem 1, cepatlah berakhir. Cepatlah. I wanna go for a vacation with family. I wanna spend times with family. I wanna spend my times watching movies too.

Since being part of urban planner ni, like seriously i've got no times. 24/7 ada je benda nak kena buat, tak studio, assignment, tak assginment, studio.  Even nak tidur tak cukup, nak makan pun sanggup tahan sekejap untuk studio. studio, studio studio. Demi kau studio. Semua benda sanggup ku korban. Masaku, duitku, tenagaku. Sejak jadi planner ni lah every second, every minutes are goldens for me. Kejar masa selagi mampu. Everythings need to be done fast. If tak kau ketinggalan jauh. Cause all of my course-mates, bapak laju. Power power.

Dalam kesibukan, dalam mengejar masa ada jugak yang ada masa, ada kesempatan untuk "bercakap" pasal aku, elika & qey. Aku dah cakap dari awal, dari awal lagi aku dah cakap kepada 1 kelas, time sesi luahan tu aku dah cakap kuat-kuat la aku rasa, KALAU NAK CAKAP PASAL AKU ATAU NAK KUTUK AKU JANGAN SAMPAI TELINGA AKU NI DENGAR. Kenapa susah nak faham? Kenapa susah sangat? Nak kutuk, kutuk. Tapi diam-diam sudah. Bukan sekali dua, dah banyak kali aku rasa kau kutuk aku. Kau cakap mengutuk itu dosa, tapi siapa kutuk siapa sekarang ni? Bila orang kutuk kau, kau tahu pula dosa mengutuk. Bila kau kutuk orang, kau lupa semua itu. Dari awal lagi kau kecewa kan aku, kawan. Sampai sekarang kau masih mengecewakan. I thought we could be friends.
Takpe kau cakap la, kutuk lah. Aku sentiasa maafkan kau, kawan. Habis cerita. Just be pro in handling yr feelings. Bila kerja, be pro. We're planner.

Ahh girls always have lots of dramas. Boys relax je. Kott lah.

Serious, sometimes, er not sometimes, but everyday i always asked myself " Why eera why you chose this course, why you chose to be a planner? Kau bukan suka menggaris, kau bukan pandai bab2 melukis ni, you knw nothing. But yet you still wanna be part of planner, kau bukan takde pilihan lain. Kau ade. But you're stubborn enough. Mama dah pesan, mama dah warning you re not strong enough for entering this course, this is not you." Argh benda ni semua ligat main dalam otak aku ni serabut, there's no answer for that question. Maybe this is my destiny, maybe Allah swt had written this as my fate. I must accepted it. Yes, i must sincere in this course. I must prove that what mama said was wrong, i am strong enough fr this course! If Allah's will.

Kalau bukan planner, im going to be architect. Still menempah maut juga lah tu. Argh inshaallah i can do this!

Argh too many things nak luahkan ni!! But i wanna sleep. So adios

Maaf bagi yang terasa, tersentap, terguris, terluka bila terbaca mana mana statement aku tuh. Tak terniat di hati. Maaf. Im a human being, just a normal human being that everyday make mistakes.

Salam.